Ramsløgspesto

Ramsløgspesto

maj 10, 2019 0 Af janehedemann

Det er sæson for ramsløg, hvilket vil sige at du kan finde dem i stort set alle danske skove, hvor det meste af skovbunden lige for tiden er dækket af ramsløg!

Ramsløg har en meget kraftig smag, der minder om en god blanding af hvidløg, purløg og forårsløg. Den er derfor en idéel smagsgiver, og smager helt fantastisk i fx. en pesto.

Det skal du bruge:
En god bunke ramsløg
80 g pinjekerner
30 g solsikkekerner
olie (smagsneutral som fx. raps)
100 g Parmesan
Citron
Salt
Peber

Sådan gør du:

1. Rens alle ramsløgene meget grundigt, og læg dem til tørre på et viskestykke (dup dem evt. for vand med noget køkkenrulle)

2. Rist først pinjekernerne på en pande, og kom derefter alle ingredienser (undtagen citron) op i en blender og start med at tilføje et par spsk. olie.

3. Blend massen og tilsæt olie til ønsket konsistens er opnået.

4. Smag til med citron og salt.

Du er nu klar til at servere. Velbekomme!

Pestoen smager helt genialt på en skive ristet brød (prøv min opskrift på surdejsbrød )