Spaghetti meatballs med verdens bedste tomatsauce

Spaghetti meatballs med verdens bedste tomatsauce

maj 10, 2019 0 Af janehedemann

Dette er helt klart en af mine y-retter, og hvis man spørger min kæreste er jeg sikker på han vil sige det samme. Det er bare sindssygt lækkert og jeg har brugt enormt lang tid, på at udvikle opskriften til den helt perfekte tomatsauce. Nyd den!

Det skal du bruge:

Kødboller
250 g. Hakket svin/kalv
1 lille løg
Rasp
En sjat mælk
1 æg
50 g Parmesan
1 fed hvidløg
1 tsk. Hakket frisk salvie el. basilikum
Peber
Salt
 
Tomatsauce:
1 dåse flåede tomater
10 små modne cherrytomater
En lille dåse tomatpure
En håndfuld basilikum
1 stort Løg
3 fed hvidløg
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. sukker
5-6 brune champignon
1/2 rød peber
Evt. En 1/2 rød eller grøn chili (middel styrke) hvis man ønsker varme
60 g Smør
Salt
Peber
 
Spaghetti
Parmesan
basilikum

Start med at sætte tomatsaucen igang

1. Kom alle ingredienser (pånær basilikum, olivenolie og smør) op i et ildfast fad og grill i ovnen på højeste varme i ca. 20 min.

Imens du venter laver du farsen til kødbollerne

2. Kom kødet op i en skål og tilføj en god mængde salt. Rør det sammen til farsen føles sej at røre i. 

3. Hak løget meget fint og tilføj det til farsen sammen med æg, revet parmesan, peber, salvie, hvidløg og en sjat mælk. Rør det sammen og tilføj rasp til du har den ønskede konsistens.  

4. Rul bollerne i den størrelse du ønsker og steg dem i masser smør til de er næsten gennemstegt. Tag dem så af varmen.

Når tomat ingredienserne er færdig i ovnen, skal den blendes og monteres med smør

5. Tag skindet af den røde peber og kom det hele op i en blender sammen med olivenolie og basilikum. Blend til det har en lind konsistens og hæld det over i en gryde.

6. Når saucen er kogt op pisker du små stykker iskold smør i (det er vigtigt at smøren kommer direkte fra køleskabet – den skal være kold!). Pisk det i lidt af gangen og smag dig frem. Der skal ikke sparres på smørret. 

7. Smag til med salt, peber og citron. 

8. Kom kødbollerne over i saucen og lad dem tilberede færdigt. 

9. Kog spaghetti i saltet vand. Den skal være kogt al dente. 

Servér med frisk revet parmesan og basilikum. Velbekomme!