Butternut risotto med rosmarin

Butternut risotto med rosmarin

maj 13, 2019 0 Af janehedemann

Risotto er min ultimative livret! Den kan laves i alverdens lækre afskygninger og denne er ingen undtagelse, kombinationen af græskar og rosmarin er magisk! God fornøjelse.

Det skal du bruge: 
200 g. Aborio risotto ris
200 g. butternut squash
1/2 løg
1,5 stængel blegselleri
2 kviste rosmarin
2 dl. hvidvin
ca. 700 ml. VARM hønsefond
50 g. parmesan
40 g. smør
olivenolie

Sådan gør du:

1. Knæk blegselleri i bunden og træk trådene med af. Pil løg og hak begge dele fint. Skræl butternut squash og skær den i tern på ca. 1×1 cm.

2. Kom 20 g. smør på en panden med en lille slat olivenolie, og steg blegselleri og løg ved svag varme til de er klare i farven.

3. Kom risene ved og lad dem stege med et minuts tid (dette gør at risene ikke klistrer sammen under tilberedning)

4. Dæk med hvidvin og lad det koge ind under omrøring.

5. Når vinen er kogt lidt ind tilsætter du varm hønsefond lidt af gangen mens du rører. Du skal hele tiden røre i retten og tilføje hønsefond når det begynder at koge tørt (der skal hele tiden være væske ved).

6. Efter ca. 10 min. tilføjer du butternut squash og rosmarin stilke og fortsætter med at koge og tilsætte hønsefond under omrøring.

7. Når risene er tæt på at være møre tager du rosmarin stilkene op og kommer de sidste 20 g. smør i og tilføjer revet parmesan. Rør det sammen og sæt låg på i 3 minutter.

8. Servér med revet parmesan på toppen. Velbekomme!