Svamperisotto med pulled chicken

Svamperisotto med pulled chicken

juli 2, 2019 0 Af janehedemann
Det skal du bruge: 
200 g. Aborio risotto ris
200 g. hakkede svampe
(jeg brugte shiitake, østershatte og portobello)
1 alm løg
1 stængel blegselleri
2 timian kviste
2 dl. hvidvin
ca. 700 ml. VARM hønsefond
(jeg brugte en stegt kyllingfond, men det behøver du ikke)
50 g. parmesan
40 g. smør
6 kyllinginderfileter
olivenolie

Sådan gør du:

1. Knæk blegselleri i bunden og træk trådene med af. Pil løg og hak begge dele fint.

2. Kom 20 g. smør på en panden med en lille slat olivenolie, og steg de hakkede svampe ved høj varme til de her fået en god farve, skru ned for varmen og tilsæt så blegselleri og løg. Steg til de er klare i farven.

3. Kom risene ved og lad dem stege med et minuts tid (dette gør at risene ikke klistrer sammen under tilberedning) 

4. Dæk med hvidvin og lad det koge ind under omrøring. 

5. Når vinen er kogt lidt ind tilsætter du varm hønsefond lidt af gangen mens du rører. Du skal hele tiden røre i retten og tilføje hønsefond når det begynder at koge tørt (der skal hele tiden være væske ved).

6. Efter ca. 10 min. tilføjer du timian stilke og fortsætter med at koge og tilsætte hønsefond under omrøring.

7. Krydr imens kyllingen med salt og peber og steg dem på en pande i lidt olie, så de får en fin stegeskorpe. Riv dem derefter i mundrette stykker.

7. Når risene er lige ved at være møre tager du timian stilkene op og kommer de sidste 20 g. smør i og tilføjer revet parmesan og hakket persille. Rør det sammen og sæt låg på i 3 minutter. 

8. Konsistensen skal være cremet og let flydende. Servér med pulled chicken, persille og revet parmesan på toppen.

Velbekomme!