Svampemel

Svampemel

oktober 13, 2019 0 Af janehedemann

Det er det vildeste svampeår, så det gælder bare om at komme ud i skoven, så kan man nærmest ikke undgå at finde noget lækkert.

Sæsonen lakker lidt på hæld nu her midt i Oktober, men så længe nattefrosten ikke har sat ind, er der stadig masser svampe. Flere af arterne har også sæsoner der strækker sig langt ind i november og december. Fx. Tragt-kantarel som denne opskrift primært er baseret på, men også Østershatte, Trompetsvampe, Honningsvampe, Alm. kantarel og mange flere.

Svampemel er genialt, fordi det kan tilsættes direkte til en masse forskellige retter, saucer osv. Modsat tørret svampe, som først skal udblødes i mange timer, kan svampemelet tilsættes direkte og tilfører en masse lækker svampesmag. Tilmed er det fantastisk, hvis man ikke er så glad for konsistensen af svampe, men godt kan lide smagen.

Det skal du bruge:
Så mange vilde svampe så muligt
(jeg brugte Rød-gul Pigsvamp, Tragt-kantarel og Stor Løghat)

Sådan gør du:
Rens svampene for jord og småkravl.

Kom dem på en bageplade med bagepapir og tør dem på varmluft i ovnen på max 50 grader i 6-8 timer. Sæt noget i klemme i lågen, så den ikke lukker helt til. Det er vigtigt at fugten kan slippe væk.

Når svampene er sprødtørre, så du let kan knække dem mellem fingrene, kan du enten kværne dem til mel på en blender, foodprocesser, mini-hakker, kaffe-/krydderikværn eller lign. Jeg bruger et helt alm. højhastighedsblender.

Opbevar melet i et lufttæt glas. Det kan holde sig i flere år hvis det ikke får fugt.

Velbekomme 🙂