Butter Chicken

Butter Chicken

oktober 14, 2019 0 Af janehedemann

Denne ret er klart en favorit her hjemme og vi får den alt for sjældent. Den er særligt god her til de lidt koldere dage, fordi den har en rigtig god varme fra alle de indiske krydderier. Spis retten med creme fraiche, ris og naan brød til.

Opskriften er til 2-3 personer.

Det skal du bruge:
300 g. kylling inderfilet
1/4 liter fløde
50 g. smør
4 dl. hønsefond
en lille dåse tomatpuré
1 dåse flåede tomater
1 rød mild chili
Koriander eller mynte
1 stort løg
3 fed hvidløg
5 cm. ingefær
1 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
1 tsk. røget paprika
1 tsk. cayennepeber
2 spsk. garam masala
1 tsk. sort peber
1 citron
salt efter smag
Olie til stegning

3 dl. ris
6 dl. vand
2 tsk. salt

Creme fraiche
Naan brød

Sådan gør du:

Start med at lave basen til sovsen:
Hak løg, chili, hvidløg, ingefær og stilkene fra koriander eller mynte fint.

Tænd for en sautépande og kom olie på. Tilføj spidskommen, stilke og løg og lad det stege til løgene er klare.

Tilsæt chili, hvidløg og ingefær. Steg det kort af.

Tilsæt nu krydderierne og tomatpure og steg det godt af. Kom hønsefond og flåede tomater ved. Kog op, sæt låg på og skru ned for varmen. Lad den simre i så mange timer du orker.

Tag lidt af saucen fra, og mariner kyllingen her i. Sæt på køl til det skal steges.

Når saucen har simret og har kogt det meste af væden væk, tilsættes fløde og der koges op. Stavblend herefter saucen så den får en samlet og mere cremet konsistens.


Sæt risene over og koge. De skal koge på lav varme med låg på, til alt vandet er fordampet.

Tag kyllingen ud af køleskabet og steg den på en pande i smagneutral olie. Riv derefter kyllingen og tilføj den til sovsen, sammen med hakket koriander eller mynte blade, smør og saften fra en citron.

Servér retten med ris, cremefraiche, naan brød og koriander på toppen.

Velbekomme! 🙂