Egg fried rice med kylling

Egg fried rice med kylling

oktober 16, 2019 0 Af janehedemann

En super lækker ret der er nem at lave og tager kort tid. Jeg bruger de grøntsager jeg synes passer bedst til, men du kan selvfølgelig mikse det op, så det passer til din smag. Retten er mildt spicy og god efterårets koldere aftener. Ønsker du retten vegetarisk kan kylling naturligvis undlades.

Opskriften er til 2-3 personer.

Det skal du bruge:
3 dl ris
6 dl vand
2 gulerødder
100 g. svampe
100 g. sukkerærter
100 g. frosne ærter
en håndfuld peanuts
50 g. bønnespirer
2 forårsløg
5 cm ingefær
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 tsk. tørret chili flager
300 g. kylling inderfilet
3 æg
Olie til stegning

1 spsk. fishsauce
3 spsk. soya
3 spsk. hoisinsauce
3 lime

Sådan gør du:

Kom 3 dl ris og 6 dl vand i en gryde med et par teskeer salt. Kog risene med låg på lav varme, til alt vandet er væk.

Skær alle grøntsagerne i passende stykker. Overhæld ærter og sukkerærter med kogende vand, og lad dem stå et par minutter, inden du hælder vandet fra.

Rør soya, saften fra 2 lime, fishsauce og hoisin sauce sammen i en lille skål.

Kom olie på en varm wokpande og steg svampene hårdt. Tilføj risene og lad dem stege ved hård varme, til de har fået en lille smule overflade og er blevet lidt crispy.

Tilføj gulerødder, hvidløg, ingefær, chili og forårsløg. Lad det stege et par minutter.

Krydr kyllingen med salt og peber og steg den på en pande. Sæt derefter kyllingen til side.

Pisk æggene og lav et hul i midten af wokken. Kom æg i og lad det stege i bunden af panden mens du rører i det. Rør derefter hele blandingen sammen og tilføj soyablandingen.

Rør det hele godt igennem og tilføj tilsidst ærter og sukkerærter.

Riv nu kyllingen og tilføj den til retten.

Servér med en halv lime, hakkede peanuts og bønnespirer.

Velbekomme 🙂