Lune frikadeller med agurkesalat og fuglegræs

Lune frikadeller med agurkesalat og fuglegræs

december 9, 2019 0 Af janehedemann

En klassisk frokostret med et vild mad-twist.

Start med at lave agurkesalaten, da den skal trække så længe så muligt og skal nå at køle ned.

Opskriften er til 2-3 personer.

Det skal du bruge:

Frikadeller:
300 gram hakket gris/kalv
1 alm. størrelse løg
1 æg
1/2-1 hel dl. mælk
ca. 2 spsk. rasp
2 tsk. salt
Smør + olie til stegning

Agurkesalat:
Find opskriften på lyn-syltede agurker her: Lyn-syltede agurker

Tilbehør:
Fuglegræs
Små cherrytomater
Rugbrød
Smør
Flagesalt

Sådan gør du:
Kom farsen i en skål og tilsæt 2 tsk. salt. Rør i den til den “klistre” sammen og føles sej at røre i.

Tilføj æg, finthakket løg og mælk. Rør det sammen, og tilsæt rasp lidt af gangen, til farsen er sammenhængende og har en konsistens, man kan forme til frikadeller.

Form frikadellerne i en passende størrelse. Kom lidt olie på en pande og varm det op. Steg frikadellerne ved middelvarme til de har en fin stegeskorpe på begge sider. Skru lidt ned for varmen og kom så smør på panden.

Overbrus frikadellerne med brusende smør til de er gennemstegt. Sæt dem til side, drys med flagesalt og lad dem køle lidt af.

Servér med rugbrød, tomater og fuglegræs hvis du kan finde noget. Evt. kan ærteskud eller brøndkarse også bruges.