Stegt flæsk med spidskålssalat og kartoffelmos

Stegt flæsk med spidskålssalat og kartoffelmos

december 9, 2019 0 Af janehedemann

Én ret vi ofte får her hjemme. Jeg satte den sammen for nogle år siden, og har været helt vild med den siden. Kombinationen af sprødt flæsk, syrlig kålsalat, cremet kartoffelmos og friske æbler er magisk.

Den er hurtig og nem at lave og kræver ikke mange ingredienser. Giv den et skud, jeg er sikker på du vil komme til at holde ligeså meget af den som mig 😉

Opskriften er til 2-3 personer.

Det skal du bruge:
6-700 g. stegeflæsk

Spidskålssalat
1/2 spidskål
3 gulerødder
1 syrligt æble
2 spsk. solsikkekerner
Evt. radiser (kan udelades)

Dressing
3 spsk. cremefraiche
1 spsk. mayo
1 tsk. balsamico
1 tsk. hvidvinseddike
Honning efter smag
Salt og peber

Kartoffelmos
500 g. kartofler
1 dl mælk
50 g. parmesan
100 g. smør
Salt

Evt. 1 ekstra æble i skiver

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 220 grader.

Læg flæsk på en rist med en bradepande under. Krydr med salt og peber og kom det i ovnen. De skal stege cirka 30 min., men hold øje med dem.

Skræl kartofler og kog dem i usaltet vand til de er møre. Imens kartoflerne koger og flæsken steger, laves salaten.

Skær kål, gulerødder og æbler i fine strimler. Bland alle ingredienserne til dressingen og bland det i salaten lidt af gangen, til du har den ønskede mængde dressing. Vend til sidst solsikkekerner i.

Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra. Lad dem stå og dampe af et øjeblik. Mos dem derefter med smør, mælk, parmesan og salt og peber efter smag.

Servér evt. med æbler i skiver.
Velbekomme 🙂