Shrimp Scampi pasta

Shrimp Scampi pasta

december 9, 2019 0 Af janehedemann

Min favorit pastaret! Den er frisk og syrlig, men samtidig fed og cremet. Det er en ret klassisk ret i det italienske køkken, som er super simpel og nem at lave.

Opskriften er til 2-3 personer

Det skal du bruge:
20 Vanamai-rejer
3 fed hvidløg
1 stort eller 2 små skalotteløg
1 tsk. chiliflager
1/3 flaske hvidvin
1 citron
50 g. smør
1 bundt persille

Spaghetti

Sådan gør du:
Sæt spaghetti over og koge i saltet vand.

Rens rejerne ved at fjerne skallen og skære et snit ned langs ryggen. Der sidder tarmen som skal fjernes. Krydr derefter med salt og peber og steg i olie på en VARM pande. Ca. 30 sek. på hver side.

Tag rejerne af og skru ned for varmen. Hak skalotteløg og hvidløg og steg dem ved lav varme i ca. 1 min.

Tilføj chiliflager og hvidvin. Skru op for varmen igen og lad hvidvinen koge næsten helt ind.

Skru så ned for panden igen og pisk smør i lidt af gangen. Smag til med salt.

Når spaghettien er kogt al dente (tjek til den undervejs og se om den er færdig), tilføjes den til saucen i panden. Tilsæt saften fra 1 citron og et bundt hakket persille.

Servér evt. med parmesan på toppen.