Rødkål med julekrydderier

Rødkål med julekrydderier

december 19, 2019 0 Af janehedemann

Det skal du bruge:
1 lille rødkålshovede
50 g. andefedt (smør går også an)

1 kanelstang (alternativt 2 tsk. stødt kanel)
2 stjerneanis
3 kardemommekapsler
4 laurbærblade
5 nelliker
10 peberkorn

2 dl vand
2 dl eddike
150 g. sukker

Sådan gør du:
Skær kålen i tynde strimler. Smelt andefedt eller smør i en sautépande eller en tykbundet gryde. Kom kålen ved og steg den i et par minutter ved høj varme.

Knus alle krydderierne i en morter eller kaffe-/krydderikværn. Sigt dem derefter igennem en si, for at sikre der ikke nogen store splinter – det er ikke rart at få i munden 🙂


Tilføj de knuste krydderier til kålen og rist dem godt af. Kom derefter vand, eddike og sukker ved og lad kålen koge ved høj varme til alt væsken er kogt ind.

Servér rødkålen lun. Velbekomme 🙂