Andesandwich med confiteret and, hjemmerørt mayo, sprødt andeskind, syltevare og andesovs

Andesandwich med confiteret and, hjemmerørt mayo, sprødt andeskind, syltevare og andesovs

december 19, 2019 0 Af janehedemann

Har du andelår eller andebryst liggende i fryseren? Så er her et rigtig godt (og syndigt) bud på, hvad du kan bruge dem til.

Det er selvfølgelig mest optimalt, at confitere på lår, men bryst kan også sagtens bruges. Dertil kommer, at confitering bliver allerbedst efter en saltning natten over, og så tilberedes i andefedt. Men det er ikke top-nødvendigt, du kan sagtens lave det direkte fra fryseren, og smagsneutral olie som fx. rapsolie fungere helt fint.

Opskriften er til 2-3 personer.

Det skal du bruge:

Confiteret and
2 andebryst eller 2-3 andelår
1 liter smagsneutral olie

Mayo
2 æggeblommer
1 tsk. dijon sennep
1 spsk. hvidvinseddike
smagsneutral olie
Salt

Sovs
3 dl andefond
1/4 liter fløde
1 spsk. ribsgelé
Kulør
Maizena

Rødkål
Find opskriften på rødkål: HER

Syltede agurker
Find opskriften på lyn-syltede agurker: HER

Tilbehør
Franske kartofler
Brioche boller

Til denne opskrift anbefaler jeg at skære agurkerne i tern.

Sådan gør du:

Confiteret and
Varm smagsneutral olie eller andefedt op til 90 grader. Kom anden i olien og lad dem hygge sig ved max 100 grader i ca. 1,5 time. Jeg sætter komfuret på 2/9, så holder den cirka temperaturen.

Mayo
Kom æggeblommer i en skål, tilføj ca. 1 tsk. salt og rør æggeblommerne “seje” med salten. Det gør dem klar til at modtage væske og fedstof.

Tilføj hvidvinseddike og sennep. Rør det sammen.

Pisk herefter olie i, i en tynd stråle, til din mayo har den rigtige konsistens. Smag til med salt.

Sovs
Kog andefond op i en gryde og reducer den til ca. 2 dl. Tilsæt fløde og kog op. Smag til med salt og ribsgelé. Tilføj kulør og jævn med Maizena. Sørg for at koge den godt igennem, når du har tilsat Maizena, ellers kan de smages. Sigt evt. sovsen gennem en si hvis der er klumper i.

Sprødt andeskind
Når anden er mør og nem at trække i strimler tages den op og fedtet tages af. Klip eller skær fedtet i mindre stykker. Varm olien til 170 grader og kom fritér skindet til det er sprødt. Lad det dryppe af på fedtsugende papir.

Sammensætning
Rist bollerne til de er gyldne.
Byg derefter andesandwichen op i følgende rækkefølge:
Underbolle, mayo, rødkål, and, sprødt skind, agurker, mayo, overbolle. Servér med brun sovs og franske kartofler.

Velbekomme 🙂