Ragu pasta med svinekæber

Ragu pasta med svinekæber

december 19, 2019 0 Af janehedemann

En lækker simre-ret som man godt kan lave, selvom man er kommet lidt sent igang. Den skal nemlig kun simre 1,5 time og så har man det møreste kød og den lækreste pastasauce.

Opskriften er til 2-3 personer

Det skal du bruge:
4 svinekæber
2 gulerødder
1 alm. løg
1 stav blegselleri
6 brune champignon
3 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
1 tsk. tomatpuré
1/2 tsk. cayennepeber
1/2 tsk. stødt peber
1 tsk. tørret timian
2-3 rosmarinkviste
4 laurbærblade
1 okseboullion terning
3 dl rødvin
Olivenolie
Salt efter smag

Pasta
(Jeg brugte Casarecce)
Persille

Sådan gør du:
Skær løg, blegselleri og gulerødder i små tern og giv de flåede tomater en tur med en stavblender, så de får en lind konsistens. Skær champignoner i skiver eller kvarte. Rens svinekæberne for sener. Del dem i mindre stykker og Krydr dem med salt og peber.

Varm olivenolie på en sautépande og steg svampene ved høj varme, til de har fået godt med farve. Tilsæt svinekæberne og giv dem stegeskorpe på alle sider. Tag kødet op og skru ned for varmen.

Tilføj løg, blegselleri og gulerødder og steg det ved lav varme til løgene er klare. Tilsæt hvidløg og krydderier og lav et hul i midten af blandningen. Rist tomatpuré af og bland det hele sammen.

Tilsæt de blendede tomater, rødvin og okseboullion, og kom kødet tilbage i panden. Kog op og skru ned på lav varme (jeg sætter den på 2/9). Sæt låg på og lad den simre i 1,5 time.

Tjek om kødet er mørt. Kan du nemt skille det ad med en gaffel, så er det færdigt.

Kog pasta i saltet vand og bland det hele sammen med hakket persille.

Servér med revet parmesan. Velbekomme 🙂