S’more bites

S’more bites

december 20, 2019 0 Af janehedemann

Hjemmelavede skumfiduser smager simpelthen så lækkert, og langt bedre end dem, man køber i supermarkederne. Og hvad går altid godt sammen med skumfiduser? Nemlig chokolade og kiks = S’mores.
Så mangler man næsten bare et bål, og så er dén hjemme 😉

Opskriften giver ca. 50 stk.

Det skal du bruge:
2 dl vand
400 g. sukker
2 vaniljestænger
16 husblasblade
Flormelis

200 g mørk chokolade
100 g lys chokolade
4 kiks
(Jeg brugte digestive)

Sådan gør du:

Skumfiduser
Læg husblasbladene i blød et efter et, i en skål med vand.

Del vaniljestængerne i halve og skrab kornene ud. Bland kornene med en lille smule sukker, for at skille dem fra hinanden.

Kog vand, sukker og vanilje (og vaniljestænger) op i en gryde og varm det op til 118 grader. Tag gryden af og hæld massen over i en skål. Tilføj husblas og rør det ud. Sørg for det hele er smeltet og lad massen køle i 5 min.

Pisk så massen tyk og luftig på en røremaskine eller med håndmixer. Det tager ca. 15 min. at nå den rette konsistens.

Drys bunden af din form med flormelis og hæld massen over i. Her skal du være lidt hurtig, da massen vil begynde at sætte sig og derfor bliver sværere at arbejde med, jo længere du er om det.

Topping
Smelt chokoladen i et vandbad i 2 forskellige skåle. Fordel chokoladen på toppen af skumfiduserne og drøs med knuste kiks. Sæt på køl.

Finish
Når chokoladen har sat sig (ca 5 min), vil massen som regel være klar, til at blive skåret ud.

Tag dem ud af formen og skær eller klip i de ønskede stykker. Vend dem i lidt flormelis på alle “klistrede” kanter.

Opbevar i en lufttæt beholder. S’more bitesne har lang holdbarhed, da de primært består af sukker.

Velbekomme 🙂