Lyn-syltede agurker

Lyn-syltede agurker

maj 9, 2019 0 Af janehedemann

Når jeg skal bruge syltede agurker til en ret, så sylter jeg dem altid som
det første når jeg går igang med at lave mad, det passer som regel med
at de er klar, når maden er klar.

Men hvorfor sylter jeg ikke agurkerne og kommer dem på et glas, så jeg
altid har nogen klar? Fordi jeg simpelthen synes de er lækrest når de er
helt friske og stadig har en masse sprødhed i sig.

Det skal du bruge:

1 agurk
2 dl vand
2 dl eddike (gerne æblecider)
2 dl sukker
1 tsk sennepskorn
1 tsk sort peber
3-4 laurbærblade

1. Skær agurken i ønskede tykkelse skiver

2. kom dem op i en skål og giv dem lidt salt. Lad dem trække 10 min.

3. Imens kommes alle ingredienser op i en gryde og koges op. Den skal gerne køle lidt ned igen inden den hældes over agurkerne, så de bevarer deres farve og sprødhed.

4. Når syltelagen er lidt køligere hældes den over agurkerne og sættes på køl (gerne frys).

Kan spises så snart de er kolde. Velbekomme.