Kalorielet kylling i peanutsovs m. blomkålsris

Kalorielet kylling i peanutsovs m. blomkålsris

august 24, 2020 0 Af janehedemann

Opskriften er til 2 personer. Peanutsovsen giver dog 3 portioner (det er svært at lave mindre) – men hvis du vil holde dig på de 400 kcal. skal du kun bruge 1 portion pr. person.

Det skal du bruge:

Peanutsovs
60 g peanutbutter
200 ml. light kokosmælk
1 rød chili
1 tsk. sriracha
2 lime (saft + skal)

Marineret kylling
300 g kylling
Marinaden er meget på slum, men den indeholder:
Karry
Soya
Ketchup
Chili flager
Hvidløg
Lidt honning
limesaft

Blomkålsris
1/2 blomkål
2-3 gulerødder
2 forårsløg

Forårsløg og chili i skiver + sesamfrø og thai basilikum (kan erstattes af koriander eller udelades) til topping.

  1. Bland marinaden og mariner kyllingen i min. 1 time (meget gerne mere).
  2. Kom peanutbutter, chili og kokosmælk i en gryde. Kog det op og lad det simre på meget lav varme til chilien er mør.
  3. Stavblend sovsen og smag til med sriracha, lime og salt. (Den må gerne være lidt spicy).
  4. Riv blomkål på den grove del af rivejernet og skær gulerødderne i små tern. Hak forårsløg i skiver og bland det hele sammen. Smag gerne til med lime + salt.
  5. Tag kyllingen op af marinaden og steg den på en grillpande. Lad det hvile lidt og riv det i mindre stykker med 2 gafler.
  6. Sérver med 150 g. kylling og 1 portion peanutsovs pr. person. Alt det blomkålsris du kan spise og top med forårsløg og chili i skiver + sesamfrø og urter – så har du for ca. 400 kcal +/-.