Grov basilikumspesto

Grov basilikumspesto

november 23, 2020 0 Af janehedemann

Jeg eeeeeelsker pesto! Det er noget af det bedste jeg ved. Især på en god skive surdejsbrød – så bliver det altså ikke meget bedre.
Jeg laver altid min pesto selv, for det smager bare bedst.

Jeg kan rigtig godt lide, at den har lidt tekstur, så man kan smage parmesanosten og nødderne har crunch. Generelt kan man variere den på mange måder, så den passer til lige det man skal bruge den til.

Jeg laver den altid på minihakker eller foodprocesser, så er det klart nemmest at styre – men du kan også godt bruge en blender hvis det er dét du har.

Det skal du bruge
2 håndfulde frisk basilikum
4 håndfulde spinat
1 god håndfuld ristede nødder
(jeg kan rigtig godt lide det med mandler, men brug det du bedst kan lide)
1-2 fed hvidløg
100 g parmesan
1-2 tsk. salt
1 citron (saft)
Olie for konsistens (start med 1 dl og spæd til)

  1. Kør basilikum, spinat, hvidløg, olie og salt til helt finthakket.
  2. Tilsæt ristede nødder og kør kort så de bare lige bliver hakket i grove stykker.
  3. Tilsæt parmesan i skiver (ikke revet, bare skåret i skiver), og kør til det er grofthakket. Det er vigtigt du ikke køre det i smadder – vi vil gerne have forskellige konsistenser.
  4. Smag til med citron og evt. mere salt. Tilsæt mere olie hvis den bliver for tør.