Cremet kylling suppe med pasta

Cremet kylling suppe med pasta

december 1, 2020 0 Af janehedemann

Creamy chicken noodle soup – og en seriøst bomben en af slagsen! 🤤🔥
Jeg har ikke lavet det før, men som altid når jeg laver mad, så får jeg en idé og prøver mig frem. Det bliver som regel godt og det gjorde det heldigvis også denne gang. Rigtig godt faktisk! 

Det tager lidt tid at lave, men det meste af tiden passer den sig selv og der skal bruges ret få ingredienser. Det er alt tiden værd – det lover jeg! 😍 
Mine pastaer er hjemmelavet, men det behøver dine altså ikke at være.

Opskrift til 4-5 portioner

Det skal du bruge
1 hel kylling
1/2 pose suppeurter
100 g champignon
1 dåse kokosmælk
2 L hønsefond
2 dl fløde
2 tsk. maizena
1 citron (saft)

Fyld:
Grøntsager i tern
(fx. selleri og gulerødder)
Svampe (fx. bøgehatte)
nudler eller pasta

  1. Varm lidt olie i en gryde og brun kyllingen godt af på alle sider.
  2. Tilføj svampene og steg til de har fået en god farve.
  3. Tilføj suppeurter, kokosmælk og hønsefond til det dækker.
  4. Kog op og lad koge lidt så urenhederne kommer op til overfladen. (det er det grå snask). Skim det fra med en ske.
  5. Skru ned på lav varme og lad simre så længe du har tid til. Den skal gerne have min. 4 timer og gerne endnu længere. Sæt evt. gryden i ovnen på 100 grader, så er det nemmere at styre og det passer sig selv.
  6. Når suppen og kyllingen har simret længe nok skal fedtet skimmes fra. Lad være med at rører i gryden først – fedtet ligger som det helt gennemsigtige lag på toppen.
  7. Tag kyllingen fra og over i en skål. Sigt også alle grøntsager fra så du kun har suppen tilbage. (Grøntsagerne skal bare smides ud)
  8. Kog suppen op og lad den koge lidt ind, så smagen bliver mere intens. Smag dig frem.
  9. Tilsæt fløde, grøntsager i tern og pasta/nudler (alt efter hvilken slags du bruger, skal de lige koges først. Det kan du gøre i suppen, så tilsætter du dem bare først og kommer resten ved når pastaen er ved at være klar.)
  10. Jævn suppen med maizena og smag den til med salt og evt. citron. Lad den koge godt igennem så maizenaen er kogt ordenligt ud.
  11. Pil kyllingen og steg svampene på en pande. Tilsæt det til suppen og servér.