Confiterede andelår – smørmøre, salte, sprøde og lækre!

Confiterede andelår – smørmøre, salte, sprøde og lækre!

december 7, 2020 0 Af janehedemann

Jeg har lovet jer denne opskrift længe og nu er den endelig klar. Jeg håber i bliver ligeså glade for den som jeg er, jeg er i hvertfald helt vild med det. Det smager nemlig helt fantastisk og er super nemt at lave – ja det tager noget tid, men det passer sig selv og man behøver ikke gå og holde øje med det. Du kan fx. bare sætte det over inden du går i seng og lade det hygge sig hele natten.

En anden virkelig fed ting ved confiteret andelår er, at det kan holde sig rigtig længe. Du gemmer dem bare i en lufttæt bøtte og dækker med olien. Så længe det hele er under olie, kan bakterierne ikke komme ned til kødet og det kan derfor snildt holde sig på køl 1-2 måneder. Så har du altid lækre andelår, lige til at tage ud og smide i ovnen.

Du køber bare frosne andelår. Så lader du dem bare lige tø op i et døgn på køl. Når det er sæson for and, kan de tit købes til 10 kr pr. stk. Så det er altså også en virkelig billig måde at lave luksus kød på. Skal du bruge kødet løst, som fx. i en andeburger – så kan du også sagtens bruge andebryst hvis du har lyst til det, det bliver mindst lige så lækkert som lår.

Det skal du bruge:

Andelår
Rapsolie til det dækker –
(1-2 liter alt efter hvor meget and du laver selvfølgelig)
10 peberkorn
4 laurbærblade
3 stjerneanis
5 fed hvidløg
En god håndfuld friske rosmarinkviste

Sprængningslage:
1 liter vand
200 g salt
3 spsk. brun farin (med top)

Sprængning:

  1. Lav sprængningslagen. Varm vand op med salt og brun så det opløses. Køl lagen helt ned.
  2. Kom dine andestykker op i en bøtte og overhæld det med lagen. Læg en tallerken eller noget andet ovenpå som holder kødet nede, så det hele er dækket af lage.
  3. Sæt på køl og lad kødet sprænge i min. 5 timer.

Confitering:

  1. Hæld lagen fra og kom kødet op i en gryde med låg.
  2. Tilsæt alle smagsgiverne og overhæld med olie til det dækker.
  3. Varm olien op til 90 grader. Sæt låg på og skru ned på lavt blus (min står på 2/9 – olien skal bare hele tiden være omkring de 90 grader. Lidt mere eller mindre gør ingenting, den skal bare helst ikke for langt over 100)
  4. Lad kødet confitere i min. 4 timer. Tjek til det og se om kødet er så mørt, at det næsten falder af benet. (Sæt det fx. over inden du går i seng og lad den stå til morgenen efter).
  5. Når det er klar slukker du bare for olien og lader kødet ligge der i til du skal bruge det (Kom det på køl hvis der er mere end et døgn til).
  6. Tag kødet op af olien når det skal bruges og kom det i et ildfast fad med skindsiden op ad.
  7. Steg det i ovnen på 240 grader til det er gyldent og sprødt.