Panang karry med asiatisk inspirerede kødboller

Panang karry med asiatisk inspirerede kødboller

januar 20, 2021 0 Af janehedemann

En dejlig varm og krydret karry med smag af panang karry og kokos. Fyldt med lækre saftige kødboller med asiatiske smage, basmatiris og friske grøntsager.

Jeg har brugt panang karry til min ret, men du bruger bare lidt præcis den karry du bedst kan lide. Er du mere til rød eller grøn karry, så bruger du bare det. Panang karryen kan købes i større supermarkeder som Meny og Føtex. Fyld den også med de grøntsager du bedst kan lide. Jeg har brugt broccoli, spinat og svampe – men du går bare med det der passer dig. Det er en meget alsidig ret og den kan laves i uendelige variationer. Det vigtigste er faktisk kødbollerne – dem må du helst ikke ændre for meget på, da det er vigtigt de får de asiatiske smage.

Det skal du bruge:
400 g hakket kylling
2-3 spsk. panangkarry
2 dåser kokosmælk
1 spsk. olie (fx. sesamolie)
1 løg
4 fed hvidløg
1 godt stykke ingefær (uden skræl)
1 frisk chili
2 citrongræs
2 lime
1 æg
40 g rasp (+-)
Salt og peber
Olie og smør til stegning

Tilbehør
Broccoli
Svampe
Forårsløg
Spinat
Sesamfrø
Basmatiris

Sådan gør du:

1. Skær løg, hvidløg. citrongræs, ingefær og chili i mindre stykker.
2. Kom det i en minihakker sammen med en 1/2 dåse kokosmælk og hak det helt fint.
3. Varm 1 spsk. olie (fx sesam) i en pande eller i en gryde og steg karrypastaen på middelvarme i et par minutter.
4. Tilsæt halvdelen af blandingen fra minihakkeren sammen med resten af kokosmælken.
5. Kog op og smag til – mangler den mere smag fra karryen? Så tilsæt evt. lidt mere karrypasta. Sæt låg på og skru ned på lav varme. Lad den simre.

6. Kom hakket kylling i en skål og kør det sejt med 2 tsk. salt. (Det er sejt når det bliver til en klistret klump, der er svær at røre i. Dette gør at dejen kan holde på væske, og vi kan få nogen saftige kødboller).
7. Tilsæt 1 æg og rør godt sammen.
8. Tilsæt så den anden halvdel af blandingen fra minihakkeren og skallen fra 2 lime. Rør det godt sammen.
9. Tilsæt rasp til du har en konsistens, der er fast nok til at du kan forme og rulle kødbollerne.

10. Varm olie på en pande og giv kødbollerne godt med farve på alle sider.
11. Skru ned for varmen og tilsæt smør. Lad det bruse godt op omkring kødbollerne imens du steger dem færdige.
12. Tag kødbollerne af panden og steg alle grøntsagerne i det resterende fedtstof. Husk at krydre med salt og peber.

13. Hæld karryen igennem en si, så du kun har en helt glat sovs tilbage. (Dette kan undlades, hvis du ikke har noget imod en lidt mere grynet konsistens).
14. Smag til med saften fra 1-2 lime og godt med salt og peber.
15. Kog ris og servér retten med grøntsager og ris i bunden, karry ud over, kødboller i midten og friske forårsløg og sesamfrø på toppen.