Karrysovs lavet på grøntsager (uden man hverken kan smage eller se dem)
Denne karrysovs er fantastisk fordi den både er fuld af smag og har masser af bund, men samtidig er super sund og lavet på grøntsager – uden at man hverken kan smage eller se dem!
Antal: 5-6 portioner
Tid: 20-30 minutter
Det skal du bruge:
1 spsk. smagsneutral olie
1/4 blomkål
1 stort løg
2-3 gulerødder
1 æble
2 spsk. madraskarry (med top)
1 dåse light kokosmælk
3 dl hønseboullion
1-2 citroner
Salt og peber efter smag
Sådan gør du:
- Skær alle grøntsager i mindre stykker
- Kom olie i en gryde og steg alle grøntsagerne til løgene er klare.
- Kom karry på og steg det godt af, så smagen fremmes i krydderierne.
- Tilsæt kokosmælk og hønsefond. Rør sammen og bring det i kog.
- Sæt låg på og lad koge på lav varme i cirka 20 minutter til alle grøntsagerne er helt møre.
- Blend sovsen til den er helt glat og smag den til med salt, peber og citron.
Spis til boller i karry, kylling i karry eller bare som sovs til alverdens måltider. Den kan bruges til de meste!
Velbekomme!