Karrysovs lavet på grøntsager (uden man hverken kan smage eller se dem)

Karrysovs lavet på grøntsager (uden man hverken kan smage eller se dem)

januar 22, 2021 0 Af janehedemann

Denne karrysovs er fantastisk fordi den både er fuld af smag og har masser af bund, men samtidig er super sund og lavet på grøntsager – uden at man hverken kan smage eller se dem!

Antal: 5-6 portioner
Tid: 20-30 minutter

Det skal du bruge:
1 spsk. smagsneutral olie
1/4 blomkål
1 stort løg
2-3 gulerødder
1 æble
2 spsk. madraskarry (med top)
1 dåse light kokosmælk
3 dl hønseboullion
1-2 citroner
Salt og peber efter smag

Sådan gør du:

  1. Skær alle grøntsager i mindre stykker
  2. Kom olie i en gryde og steg alle grøntsagerne til løgene er klare.
  3. Kom karry på og steg det godt af, så smagen fremmes i krydderierne.
  4. Tilsæt kokosmælk og hønsefond. Rør sammen og bring det i kog.
  5. Sæt låg på og lad koge på lav varme i cirka 20 minutter til alle grøntsagerne er helt møre.
  6. Blend sovsen til den er helt glat og smag den til med salt, peber og citron.

Spis til boller i karry, kylling i karry eller bare som sovs til alverdens måltider. Den kan bruges til de meste!

Velbekomme!