
Ovnbagt laks med brunet smør og honning
Fantastisk lækker og smagfuld laks som er mør som smør når den er tilberedt korrekt. Helt klar min go-to laks – både fordi den smager fantastisk, men også fordi den er SÅ nem lave. Den skal bare i ovnen og så passer den sig selv. 15 minutter senere, så er der mad! Det er da skønt 🙂
Jeg køber altid nogen rigtig flotte og store lakseportioner hos min fiskehandler, så hver opmærksom på bagetiden, hvis din laks måske ikke har så meget størrelse eller tykkelse – de er ofte lidt små dem man køber i supermarkederne. Så skal du nok tage et par minutter af bagetiden.
Antal: 2 personer
Tid: 20 minutter
Det skal du bruge:
2 lakseportioner
40 g smør
1 spsk. god honning
4 skiver citron
1/2 tsk. chiliflager
2 fed hvidløg
timiankviste (kan udelades)
Salt og peber
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Smelt smørret i en gryde og lad det brune så det dufter af hasselnødder.
- Smelt honningen ned i smørret og hæld det hele over i en skål.
- Tilsæt finthakket hvidløg.
- Krydr laksen med salt og peber og kom den i et fad.
- Hæld glazen over laksen og drys med chiliflager og timian.
- Læg citronskiver ovenpå laksen og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter.
- Lad laksen hvile i min. 5 minutter inden servering.
Spis fx. med blandede grøntsager, sprøde kartofler eller andet tilbehør du foretrækker.
Velbekomme!