Ovnbagt laks med brunet smør og honning

Ovnbagt laks med brunet smør og honning

januar 22, 2021 0 Af janehedemann

Fantastisk lækker og smagfuld laks som er mør som smør når den er tilberedt korrekt. Helt klar min go-to laks – både fordi den smager fantastisk, men også fordi den er SÅ nem lave. Den skal bare i ovnen og så passer den sig selv. 15 minutter senere, så er der mad! Det er da skønt 🙂

Jeg køber altid nogen rigtig flotte og store lakseportioner hos min fiskehandler, så hver opmærksom på bagetiden, hvis din laks måske ikke har så meget størrelse eller tykkelse – de er ofte lidt små dem man køber i supermarkederne. Så skal du nok tage et par minutter af bagetiden.

Antal: 2 personer
Tid: 20 minutter

Det skal du bruge:
2 lakseportioner
40 g smør
1 spsk. god honning
4 skiver citron
1/2 tsk. chiliflager
2 fed hvidløg
timiankviste (kan udelades)
Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Smelt smørret i en gryde og lad det brune så det dufter af hasselnødder.
  3. Smelt honningen ned i smørret og hæld det hele over i en skål.
  4. Tilsæt finthakket hvidløg.
  5. Krydr laksen med salt og peber og kom den i et fad.
  6. Hæld glazen over laksen og drys med chiliflager og timian.
  7. Læg citronskiver ovenpå laksen og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter.
  8. Lad laksen hvile i min. 5 minutter inden servering.

Spis fx. med blandede grøntsager, sprøde kartofler eller andet tilbehør du foretrækker.

Velbekomme!