Braiseret sprængt oksespidsbryst

Braiseret sprængt oksespidsbryst

januar 29, 2021 0 Af janehedemann

Når du laver denne opskrift, skal du starte aftenen før. Kødet skal sprænges og ligge i en saltlage natten over. Så bliver det nemlig ekstra mørt, salt og lækkert. På dagen skal du regne med cirka 8 timers tilberedningstid, du skal dog kun være i køkkenet i cirka 30 minutter. Resten af tiden passer kødet sig selv.

Jeg bruger en slowcooker når jeg laver retten, men du kan sagtens bare bruge en gryde og lade den braisere på lavt blus.

Vi spiste den med kartoffelmos, stegt spidskål, stegte svampe og broccoli, men mulighederne er mange. Det er fx. også helt fabelagtigt som fyld i en taco eller til pasta.

Det skal du bruge:
Oksespidstbryst (ca. 1 kg)
1 L vand
200 g salt
3 spsk. brun farin

2 store løg
1 helt hvidløg
4 dl hønsefond
4 dl rødvin
2 dl æblemost
Timian
Rosmarin

30 g smør
Maizena
Balsamico
Salt og peber

Sådan gør du:

Dag 1: Varm 1 liter vand og opløs salt og brun farin her i. Lad vandet køle helt af og hæld det over kødet. Fordi der er salt i vandet vil kødet gerne op til overfladen, så læg noget tungt ovenpå der kan holde det nede og sæt det på køl natten over.

Dag 2: Hæld væsken fra kødet. Dup det godt af med køkkenrulle og brun det på alle sider på en varm pande i lidt olie. Kom kødet i en gryde eller slowcooker.

Del løg og hvidløg på midten og steg dem i det resterende olie med den “åbne” side nedad til de har fået en god gylden farve.

Tilsæt løg og hvidløg til gryden/slowcooker og hæld hønsefond, rødvin og æblemost på. Tilsæt dine urter (brug fx flydende urter) og sæt låg på.

Bruger du slowcooker skal den stå på “low” i 8 timer eller på “high” i 4-6 timer. Bruger du en gryde så kog væsken op før du sætter låg på og lad den stå og simre på helt lav blus i ca. 6 timer, til kødet er helt mørt og trævler.

Når kødet er klar sigtes væsken over i en gryde og reducéres til det halve. Jævn med maizena og kog den godt igennem. Sluk derefter for blusset og pisk smørret i. Smag til med salt, peber og balsamico.