Veggie curry med halloumi og naan-brød

Veggie curry med halloumi og naan-brød

maj 9, 2019 0 Af janehedemann

⏱Naan: 1 time (45 min. hævetid)
⏱Curry: 20-30 min. 
👩‍👧‍👧  2-3 personer

Denne ret er super lækker og er særlig god til koldere dage – man får
virkelig varmen når man spiser den. Det er også en god “tøm køleskabet
ret”, fordi du i princippet kan bruge whatever grøntsager du nu lige har
liggende.

Det skal du bruge:

Curry:
1/2 butternut squash
1/2 knoldselleri
2-3 store gulerødder
1 lille håndfuld mynteblade

1 dåse kokosmælk
1/2 liter hønsefond
1-2 spsk. madras karry eller currypaste
1-2 flamefire chili
1,5 spsk. græsk yoghurt

Naan-brød
10 g. gær
200 g. hvedemel
50 g. grahamsmel (kan erstattes med hvedemel)
50. g. durummel (kan erstattes med hvedemel)
1 dl. koldt vand
1 æg
2 spsk. græsk yoghurt
50 g. smeltet smør + lidt til pensling
1.5 tsk. salt
1 tsk. karry
Hvidløg
Timian

Start med at lave dejen til Naan-brødet. Den skal hæve 45 minutters tid, så få den sat over med det samme.

1. Find en røremaskine frem (du kan også godt lave den i hånden, men det er en lidt våd dej). Kom vandet op i røreskålen og rør gæren ud heri, tilsæt så æg, græsk yoghurt og smeltet smør og rør det sammen.

2. Bland melet med salt og karry og tilsæt det lidt af gangen, mens maskinen kører på lav hastighed.

3. Når den begynder at samle sig skruer du helt op for maskinen. Ælt dejen på maskinen (eller i hånden) i cirka 10-15 min, indtil den har en blank overflade.

4. Pensl en skål med lidt olie og kom dejen over i. Lad den hæve tildækket i ca. 45 min. et lunt sted.

Nu går du igang med saucen til din curry.

1. Kom hønsefond op i en gryde (gerne en dyb sauteringspande med låg) og kog den lidt ind.

2. Tilsæt en dåse kokosmælk og lad det simre lidt.

3. Tilsæt så karry eller currypaste lidt af gangen – smag dig frem.

4. Skær flamefire chilien i skiver og kom den op i saucen.

Lad den simre mens du venter på din dej hæver.

1. Når dejen er hævet kommes den ud på et bord med lidt mel.

2. Del dejen i 4 stykker og form den til runde flade brød (ca. 2 cm tykke)

3. Lav “huller” i dejen med dine fingre, og lad brødene efterhæve tildækket i ca. 10 min.

Imens brødene efterhæver ordner du dine grøntsager og halloumi

1. Skræl alle grøntsagerne og skær dem ud i tern på ca 1,5×1,5 cm.

2. Kom dem op i curryen og lad dem simre med imens du venter på brødene bliver færdige.

3. Tag halloumi ud af pakken og steg dem på en pande, skær dem derefter i mindre stykker og kom dem op i curryen.

4. Pensl brødene med smeltet smør, kom lidt flagesalt og timian på og kom dem i ovnen på 250 grader i ca. 7 min. (indtil de er gyldne og fluffy)

5. Pensl igen brødene med smeltet smør som du har blandet med lidt hakket hvidløg eller hvad du bedst kan lide.

6. Smag curryen til med salt peber og citron.

7. Hak mynten og kom den på toppen af din curry (ønsker du lidt mere konsistens på din curry kan den evt. jævnes med lidt majsstivelse)

Du er nu klar til at servere. Velbekomme!