Pulled pork pie

Pulled pork pie

marts 12, 2021 0 Af janehedemann

En lækker kødfuld tærte som ikke indeholder meget andet end gris og smagsgivere. Der er ingen grøntsager i, så jeg kan anbefale at man laver en lækker salat til. Vi spiste den med broccoli salat og det fungerede super.
Fyldet er nemt at lave og hvis du ikke orker at kaste dig ud i en tærtedej, så køber du bare de færdiglavede fra supermarkedet.

Har du ikke pulled pork på lager og har ikke tid til at lave en omgang, så kan du sagtens bare bruge hakket gris. Det giver selvfølgelig en anden tekstur, men smagene vil være de samme.

Det skal du bruge:

Fyld
400 g gris
3 alm løg
30 g. smør
2 spsk. mel
1 boullionterning gris
1 boullionterning høns
4 dl vand
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. hakket salvie
1 bundt hakket persille

Tærtedej
300 g hvedemel
150 g smør
6 spsk. vand
2 tsk. salt
1 æg til pensling

Sådan gør du:

Start med tærtedejen, den skal hvile inden den skal rulles ud.

  1. Smuldr smørret med mel og salt. Du kan gøre med med fingerne eller i en foodprocesser.
  2. Tilsæt vandet og saml dejen.
  3. Pak dejen ind i film og læg den på køl.
  1. Skær løgene i tynde skiver og stem dem på en pande i smeltet smør ved middel varme, til de er brune, bløde og karamelliseret. Hav tålmodighed, det tager lidt tid men er det hele værd.
  2. Til kødet og steg det af hvis du bliver råt kød.
  3. Kom melet ved og bland det sammen.
  4. Bland boullionterninger med 4 dl kogende vand og tilsæt det til fyldet.
  5. Bland det hele godt sammen og lad det simre lidt for at koge melsmagen ud.
  6. Tilsæt æbleeddike og smag til med salt og peber.
  7. Tilsæt hakkede urter til sidst.
  8. Rul dejen ud og kom den i bunden og siderne af formen.
  9. Kom fyldet i tærten og læg et låg af tærtedej ovenpå. Sørg for den er lukket hele vejen rundt.
  10. Pensl dejen med æg.
  11. Skær et kryds i midten af tærten så dampen kan komme ud.
  12. Drys med flagesalt og bag 45 min. ved 200 grader.

Lad tærten trække 10 minutter inden du skærer i den.