Chili con pollo

Chili con pollo

marts 12, 2021 0 Af janehedemann

Snasket og spicy cheddar kylling med bønner, majs, chili, tomat og masser varme krydderier – stærkt inspireret af chili con carne. 🔥

Det var virkelig lækkert med den mørke og kraftige chili sovs fyldt med lækre kidney bønner og med masser smeltet cheddar ned over! Kyllingen fik en omgang krydderier inden stegning, så den fik ekstra meget smag 😋

Retten var super nem og hurtig at lave og var fuld af smag selvom den ikke fik simretid. Jeg tror dog helt bestemt den ville være dét ekstra hvis den bare fik lov at stå og hygge sig i en masse timer, men det er jo ikke altid man lige har tid til det, og så er det rart med en ret der er også er fuld af smag uden 🎊💫

Vi spiste basmatiris kogt med en spsk. paprika, avokadocreme, creme fraiche og tortillachips til. Mega lækkert!

Det skal du bruge:
Kyllingbryst
1 stort løg grofthakket
4 fed hvidløg i tynde skiver
1 rød chili i skiver
1 tsk. cayennepeber
2 spsk. røget paprika
1 tsk. spidskommen
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
1 dåse tomater
1 spsk. tomatpure
1 dåse kidney bønner
1 dåse majs
2 lime (saft + skal)
70 g revet cheddar
Salt og peber
olivenolie

Tilbehør
Avokado
Creme fraiche
Tortillachips
Basmatiris
Koriander

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Bland alle de tørre krydderier og vend kyllingen i dem. (gem resten til sovsen).
  3. Varm olie på en pande og steg kyllingen hårdt på begge sider så den får en god stegeskorpe. Tag den af igen, den skal ikke steges færdig.
  4. Skru ned for varmen og kom løg, chili og hvidløg på panden. Steg til løgene er klare.
  5. Tilsæt resten af de tørre krydderier og steg dem i et par minutter.
  6. Kom tomatpuré ved og steg det kort af.
  7. Tilsæt dåsetomater. Jeg bruger mosede tomater, men du kan bruge hakkede eller flåede hvis du bedre kan lide det.
  8. Tilføj majs, bønner og lime (saft + skal).
  9. Smag til med salt og kom kyllingen tilbage i panden.
  10. Drys med revet cheddar og sæt det hele i ovnen i 20 min. Tag retten ud og lad den hvile på køkkenbordet i 10 min.
  11. Top retten med dine toppings og servér med risene.